Fri fragt over 999 kr til PostNord Pakkeshop - 30 dages returret - Lynhurtig levering

Sparegris

Sparegris eller sparebøsse. Det er lidt forskellige hvad man kalder et produkt, der kan indeholde ens lommepenge. Men én ting har en sparebøssen og en sparegrisen tilfælles – og det er at de troligt passer på barnets hårdt tjente lommepenge. 

Historien bag Sparebøssen

Hvad er definitionen på en sparebøsse? En sparebøsse er en beholder med et hul i, som er beregnet til opbevaring af mønter.

En sparebøsse kan laves i mange forskellige udformninger og materialer herunder keramik, metal og plast. Men fælles for dem er, at der er en revne, hvori mønten kan lægges i beholderen.

Det er forskellige fra sparebøsse til sparebøsse hvordan de kan åbnes – og om de kan åbnes. Nogle kan åbnes, enten ved en lås med nøgle eller en prop i bunden.

De ældre sparebøsser – som blev kaldt sparegrise – fordi de var udformet som en gris i keramik - skulle slås i stykker med en hammer, for at pengene kom ud af den.

Sparebøsser fandtes i alle mulige former og materialer, fra den simpel lerbeholder til et fint udførte kunstværk af fajance eller messing. Det var i 1850'erne at den senere vidt anvendte sparegris blev udviklet.

Sparebøsser blev lidt til alle mands eje, da Sparekasserne begyndte at uddele dem til børnene. Med tiden og med industrialiseringens udbredelse blev det snart så billigt at masseproducere sparebøsser. Det var først i blik og senere i plastik. Det blev en tradition især at tilbyde en sparebøsse til børnene, når de fik en børneopsparing i en Sparekasse. 

Historien bag Sparegrisen

Første gang at ordet "pengegris" blev brugt i Danmark var i H.C. Andersens eventyr ”Pengegrisen” fra 1855.

Derfor er det også meget passende at Kids by Friis har lavet en lange række sparebøsser til børn med H.C.Andersen tema.

Søger du en sparegris til børn?

Vi har både sparebøsser til børn og sparegrise til børn hos Elverbørn. Plantoys laver sparegris i bæredygtigt træ til børn. De kan nemt åbnes, så det blive ikke nødvendig at ødelægge sparegrisen, når pengene skal bruges.

Du kan også vælge at lad dit barn male sin egen sparegris. 4M Kidzlab har her lavet en sjov sparegris, som barnet selv kan sætte sit eget præg på.

Søger du en stor sparegris til børn?

Kids by Friis laver håndlavet store sparegrise også kaldet sparebøsser til børn. De er omkring 15 x 14 x 7,5 cm og vejer lidt over 500 g. De kan indeholde en del sparepenge. De er superfine og fås udformet som Prinsessen på ærten, Fyrtøjet eller som en traktor. Det er også en sjov sparegris for barnet at kigge på. Disse sparegrise åbnes ved at dreje en plastik skive rundt i bunden.

Lær dit barn at spare sammen

En sparegris eller sparebøsse er med at til at motivere dit barn til at spare sammen. Hver eneste gang en mønt falder ned i sparegrisen, så giver det barnet en fornemmelse af at have opnået noget. Det giver dem en forståelse for penge. I nutidens samfund hvor meget er digital – så er det godt for barnet at opleve penge i fysisk form. Det er også sjovt at mindre børn ser en større værdi i at få en 10 krone mønt – end at få 50 kroner seddel. De forbinder penge med mønter. Så det gælder om at udnytte deres glæde ved mønter – fremfor sedler – så længe det nu vare. Vi ved jo alle, at når de bliver teenager, så er det kun sedlerne der duer.

Så køb din næste sparegris eller sparebøsse hos Elverbørn. Vi er en online legetøjsbutik, som har handlet med legetøj i over et årti. Vi har hurtig levering i hele Danmark.

Varer 1-9 af 13

Side
pr. side
Faldende orden
 • TILBUD
  Kids By Friis Sparebøsse - Dinosaur
  Tilbudspris 179,10 dkk Normalpris 199,00 dkk
  Kids By Friis Sparebøsse - Dinosaur
 • TILBUD
  Guldbarer Sparebøsse
  Tilbudspris 89,10 dkk Normalpris 99,00 dkk
  Guldbarer Sparebøsse
 • TILBUD
  Sparebøsse - Bondegård - Kids By Friis
  Tilbudspris 89,10 dkk Normalpris 99,00 dkk
  Sparebøsse - Bondegård - Kids By Friis
 • TILBUD
  4M Modeler, Mal og dekorer din egen Cupcake Sparebøsse
  Tilbudspris 89,10 dkk Normalpris 99,00 dkk
  4M Modeler, Mal og dekorer din egen Cupcake Sparebøsse
 • TILBUD
  Sparebøsse - Zebra - Kids By Friis
  Tilbudspris 156,00 dkk Normalpris 199,00 dkk
  Sparebøsse - Zebra - Kids By Friis
 • Tilbudspris 140,00 dkk Normalpris 179,00 dkk
  Kids By Friis - Sparebøsse - Den grimme ælling
  Udsolgt
 • TILBUD
  Kids By Friis - Sparebøsse - Tommelise
  Tilbudspris 143,75 dkk Normalpris 179,00 dkk
  Kids By Friis - Sparebøsse - Tommelise
 • TILBUD
  Enhjørning sparebøsse 12 cm - Assorteret
  Tilbudspris 35,10 dkk Normalpris 39,00 dkk
  Enhjørning sparebøsse 12 cm - Assorteret
 • TILBUD
  4M - Mal din egen sparegris
  Tilbudspris 89,96 dkk Normalpris 99,95 dkk
  4M - Mal din egen sparegris
 • Varer 1-9 af 13

  Side
  pr. side
  Faldende orden